Az egyik leggyakoribb intim probléma kezelése változó korban – hüvelyszárazság

A szexuális egészség a kiegyensúlyozott élet egyik fontos komponense. A női szerveket érintő eltérések, megbetegedések mindennapi problémákat okoznak, károsan befolyásolják az együttlétet is. Az egyik leggyakrabban jelentkező probléma a hüvely szárazsága – aminek kezelésére szerencsére ma már korszerű lehetőségeink vannak.

Miért alakul ki a hüvelyszárazság?

Panaszokat okozó hüvelyszárazság bármely életszakaszban, de leggyakrabban a menopauza körül jelentkezhet. Az életkor előrehaladtával, a hormonszintek, főleg az ösztrogénszint csökkenésével a hüvelyhám elvékonyodik, váladéktermelő képessége csökken. A váladéktermelés csökkenése szárazságérzetet okoz, kellemetlenné, sőt fájdalmassá teheti az együttléteket. A hüvelyszárazság mellett gyakran számolnak be pácienseink egyéb tünetekről is: viszketés, hüvelyi irritáció jelentkezhet. A csökkent mennyiségű váladék kémhatása megváltozik: a védő hatást biztosító savas kémhatás lúgossá válik, ami csökkenti a baktériumokkal szembeni ellenálló képességet, emiatt mind gyakrabban jelentkeznek visszatérő hüvelyi és húgyúti fertőzések.

A menopauza után a nők több mint 80%-a tapasztal panaszokat okozó hüvelyszárazságot, mégis csak kevesen kérnek ennek megoldására segítséget.

Segítség a hüvelyszárazság ellen

A hüvelyszárazsággal kapcsolatos panaszok kezelésére több lehetőségünk van. A különböző nedvesítő, síkosító készítmények segítenek az együttlétek alatt jelentkező kellemetlenségeken, de az alapvető problémát nem oldják meg. Alternatívaként alkalmazhatunk gyógynövénykivonatot, mely segít a hüvely állapotát javítani. Legeredményesebbnek eddig a hormontartalmú készítmények bizonyultak, azonban ezek alkalmazásától sok páciensünk idegenkedik, illetve bizonyos állapotokban és társult betegségekben nem is alkalmazhatóak. Számukra jelent új, korszerű lehetőséget a lézerkezelés. A RenovaLase™ egy szabadalmaztatott, non-invazív Er:YAG lézerterápiás, hormonmentes eljárás, amellyel a változókori hüvelyproblémák –a hüvelyfal elvékonyodásával járó viszkető és égető érzés, hüvelyszárazság és az ezzel járó fájdalmas együttlétek, visszatérő fertőzések és vérezgetések – hormonmentesen, hatékonyan kezelhetőek.

A RenovaLase kezelés igazoltan eredményesen és biztonságosan szünteti meg a hüvelyszárazságot – hormonok nélkül.

RenovaLaseTM – a hüvelyszárazság hormonmentes kezelése

Az Erbium YAG lézersugár termikusan közvetített hatására megváltozik a hüvelyhám szerkezete. Az intimlézer terápia után a hüvelyfal visszavastagodik, vérellátása javul.  Új kollagénrostok képződnek, a szövetek sejtközötti állománya felszaporodik. A tanulmányok szerint a hüvely szárazsága csaknem 100%-ban megszűnik, visszatér a hüvelyi komfortérzet, a szexuális elégedettség fokozódik. A közelmúltban megjelent tanulmány eredménye alapján a hüvelyszárazság kezelésében a RenovaLaseTM kezelés eredményesebb volt, mint a hormonterápia.

A RenovaLaseTM kezelés azok számára is alkalmazható, sőt jelenleg az egyetlen lehetséges és hatásos megoldás, akik a hormonkezeléstől elzárkóznak. Emlődaganat miatt kezelt páciensek gyakran szenvednek kínzó hüvelyszárazságtól, esetükben a hormonális kezelés nem jöhet szóba. Számukra is kíméletes, eredményes megoldást nyújt a lézerkezelés.

A hüvelyszárazság megszüntetésére kifejlesztett RenovaLaseTM kezelést három alkalommal végezzük, a kezelések között egy hónapos szünetet beiktatva. A 15-20 perces kezelés során Ön semmilyen fájdalmat, vagy kellemetlenséget nem fog tapasztalni. A kezelést követő egy-két napban jelentkezhet hüvelyi diszkomfort érzés, mely gyorsan (általában 48 órán belül) elmúlik. A kezelést követően azonnal visszatérhet napi tevékenységéhez, néhány nap múlva érezheti a kezelés kedvező hatását.

Írta: Dr. Major Tamás, szülész-nőgyógyász, lézerspecialista

Forrás: Intima.hu

Hivatkozó link: https://www.intima.hu/intim-magazin/valtozo-kor/az-egyik-leggyakoribb-intim-problema-kezelese-valtozo-korban-huvelyszarazsag

Leave a reply